یک تومور خوش خیم استخوانی است که عمدتا از غضروف تشکیل شده است
انکندرو مها معمولا در فاصله سنی ۲۰ تا ۶۰ سال تشهیص داده میشوند. مردان و زنان بیک نسبت مبتلا میشوند. در ۶۰ درصد موارد در استخوانهای دست دیده میگردد. پس از دست در استخوانهای ران (قسمت پائینی)، بازو( قسمت بالایی) ، و استخوان درشت نی بیشتر از سایر استخوانهای بدن دیده میگردند.این تومور معمولا در استخوانهای کوچک دست و با شیوع کمتر پا دیده میشود. مکانهای شایع دیگر شامل انتهای بالایی یا پائینی استخوان ران، بخش بالایی استخوان بازو، و استخوانهای دنده ها است. این تومور معمولا باعث درد نمیشود اما ممکن است استخوان میزبان را ضعیف کرده و بشکند. بدو نوع تقسیم میشوند: انکندروم و کندروم پریوستئال. انکندروم در داخا اسنخوان یافت میشود و کندروم پریوستئال بر سطح استخوان شکل میگیرد.
ممکن است برای رسیدن به تشخیص به مجموعه ای از این تست ها نیاز باشد:
در یشتر موارد کندروما به درمان نیاز ندارد. در موارد کمی که تومور بدلیل اندازه بزرگ خود، استخوان را در معرض شکستگی قرار دهد، و یا هنگامیکه پزشک معتقد باشد که تومور ممکن است در آینده بدخیم شود، اقدام به درمان تومور میشود. درمان کندروم جراحی است و معمولا بصورت کورتاژ (تخلیه تومور) میباشد. در مورد کندروم پریوستئال برداشتن یک تکه ای تومور درمان انتخابی است زیرا تومور در سطح استخوان قرار دارد و میتوتن آنرا بصورت یک تکه خارج کرد و نیازی به کورتاژ نیست. پس از کورتاز اگر حفره باقیمانده تومور بزرگ باشد اقدام به پر کردن آن با پیوند استخوان میشود. پس از برداشتن کندروم پریوستئال معمولا به پر کردن ناحیه تومور نیازی نیست.
بسته به موارد متعددی دارد:
این تومورها بسته به نظر پزشک معالج ممکن است به پیگیریهای طولانی نیاز داشته باشند. این مسئله در مورد تومورهایی که درمان نیاز دارند و نیز آنهایی که به درمانی نیاز ندارند صدق میکند.
کمتر از یک درصد انکندروما ممکن است بدخیم شوند